.


Un băiat de 9 ani din Macedonia a scris o parte din sistemul de operare Windows 7, are patru atestate de inginer Microsoft, ştie trei limbi străine şi o învaţă pe a patra.
"Cu ajutorul cunoştinţelor, orice este posibil. Am proiectat propriul sistem, sistem care permite transmiterea de lecţii în format de înaltă definiţie, în format mp4, şi asta la o rată de transfer extrem de scăzută, de doar jumătate de megabit pe secundă", explică băiatul.


Nu mulţi copii de nouă ani din lumea asta se pot lăuda cu aşa ceva. Îl cheamă Marco, învaţă într-o şcoală de stat din Skopje, capitala Macedoniei, şi este cel mai tânăr inginer de sisteme Microsoft din lume. Dincolo de faptul că a proiectat şi instalat singur sistemul de televiziune pe internet la el în şcoală, este autorul unei părţi din cel mai recent sistem de operare Microsoft, Windows 7, are patru atestate de inginer Microsoft, ştie trei limbi străine şi o învaţă pe a patra. Vorbeşte engleza atât de bine, încât le predă "engleza informatică" propriilor profesori de la şcoală.

O explicaţie a hiper-inteligenţei lui este comunicarea deschisă din sânul familiei. "Nu pot trăi fără Marco. Suntem apropiaţi, ca nişte prieteni. Ca cei mai buni prieteni. Şi vorbim cu el despre orice", spune mama băieţelului.

Explicaţia ştiinţifică a inteligenţei ieşite din comun a lui Marco este, pe cât de simplu de enunţat, pe atât de greu de înţeles. "Marco şi-a accelerat funcţiile creierului, care trece prin etapele de dezvoltare a gândirii extrem de repede", explică un psiholog.

Cu toate acestea, Marco este un copil normal, căruia îi place să se joace cu puşti de vârsta lui. "Când sunt cu prietenii mei ignor, pur şi simplu, faptul că sunt inginer de sistem"., spune băiatul.

Peste câteva zile, Marco se va duce în faţa membrilor Guvernului din statul vecin, Muntenegru, unde va prezenta sistemul de transmisie TV pe care el însuşi l-a dezvoltat.

Sursa: Realitatea.net

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.