.

Săptămâna a început cu proteste de stradă. Sediul Administraţiei Prezidenţiale şi Palatul Victoria vor fi şi în aceste zile asaltate de membrii marilor confederaţii sindicale. Sindicaliştii vor picheta, zilnic, până miercuri, când vom avea parte de un miting de proporţii în Capitală.

Furia şi disperarea declanşate de planul de măsuri anti-criză anunţat de Guvern sunt departe de a se fi domolit peste weekend. Astăzi au ieşit în stradă sindicaliştii, pensionarii, studenţii, dar şi mămicile.

"Nu vrem să murim de mâna lui Boc şi-a lui Băsescu", a spus o pensionară prezentă la protestele din Capitală.

Primii protestatari au ajuns la Palatul Cotroceni, iar în jurul prânzului s-au mutat în faţa Guvernului.

Mamele nu se vor duce în parc cu bebeluşii, ci la miting, în faţa Ministerului Muncii. Mamele sunt nemulţumite de decizia Guvernului de a micşora indemnizaţia pentru creşterea copilului şi susţin că prin această măsură va scădea natalitatea în România. Mamele le propun guvernanţilor opt măsuri prin care se poate evita această diminuare a indemnizaţiilor.

La fel ca săptămâna trecută, cele cinci mari confederaţii sindicale au pichetat, luni, sediile Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional.

Şi sindicaliştii din învăţământ şi-au continuat protestele în faţa Palatului Parlamentului.

Mişcările sindicale vor culmina, miercuri, cu un miting de amploare, în Piaţa Victoriei, la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 60.000 de oameni.

Sursa: Realitatea.net

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.