.

Tensiunile dintre cele doua Corei se amplifica!

Publicat de Criss vineri, mai 28, 2010

Coreea de Nord a amenintat ca va bloca accesul Coreei de Sud in zona industriala comuna de la granita, a informat agentia Yonhap.
Miscarea intervine in conditiile tensiunilor dintre Phenian si Seul, in urma scufundarii unei nave sud-coreene de catre Coreea de Nord in martie, relateaza NewsIn.

"In replica la intentia marionetelor militare de a relua provocarile psihologice la adresa republicii noastre, vom reactiona dur pe toate fronturile", a spus un oficial militar nord-coreean, citat de RIA Novosti.

Parcul industrial Kaesong, situat la doar zece kilometri nord de zona demilitarizata, gazduieste uzine si fabrici detinute in total de 121 de companii sud-coreene. Circa 700 de sud-coreeni lucreaza in aceasta zona.

Miercuri, Coreea de Nord a expulzat opt oficiali guvernamentali sud-coreeni din zona industriala.

Relatiile dintre Seul si Phenian s-au tensionat dupa ce o comisie internationala a acuzat Coreea de Nord pentru scufundarea vasului militar sud-coreean Cheonan, soldata cu moartea a 46 de persoane.

Coreea de Sud a rupt toate relatiile comerciale cu vecinul sau din Nord, interzicandu-le navelor Phenianului sa intre in apele sale teritoriale.

Sursa: 9am.ro

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.