.

Violenţele s-au amplificat în Bangkok - VEZI VIDEO

Publicat de Criss luni, mai 17, 2010

Pe străzile din capitala Thailandei se înfruntă forţele de ordine şi protestatarii din gruparea Cămăşile Roşii.

Scene de război civil pe străzile din Bangkok: autorităţile thailandeze au decretat stare de urgenţă şi i-au somat pe protestatari să se disperseze, până la sfârşitul zilei de luni. Protestatarii au cerut intervenţia ONU pentru medierea conflictului, însă puterea de la Bangkok a refuzat iniţiativa, sub pretextul că violenţele din Bangkok sunt o problemă internă.

Peste 35 de oameni au fost ucişi în ultimele patru zile în confruntările din capitala Thailandei. Alte aproximativ 230 de persoane au ajuns în spital, rănite. Cele câteva mii de rebeli nu renunţă însă şi continuă să se lupte cu arme primitive din spatele baricadelor construite pe străzi. Situaţia a scăpat complet de sub control joia trecută, după ce un lider al rebelilor, generalul disident Khattiya Sawasdipol, a fost împuşcat în cap în timp ce dădea un interviu presei. Luni dimineaţa, autorităţile au anunţat că Sawasdipol a decedat, informează BBC Online.

Starea de urgenţă este acum în vigoare în 22 de provincii. Voluntarii Crucii Roşii au fost trimişi în cartierul general al protestatarilor pentru a evacua femeile, copiii şi vârstnicii. Pentru aceştia a fost construită o tabără în afara oraşului.

Violenţele din Bangkok au început în urmă cu două luni, iar de la începutul protestelor, numărul total al morţilor depăşeşte 60 de persoane şi cel al răniţilor a ajuns la peste 1.600.

Sursa: Realitatea.net

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com

căutare personalizată

Caricatura zilei!!

caricaturi,benzi desenate,caricatura zilei

Vremea în Bârlad!!

.