.

Inundaţii grave în Europa Centrală. VEZI VIDEO!

Publicat de Criss luni, iunie 07, 2010

Cele mai grave inundaţii din ultimul secol. Amploarea potopului care a lovit, pentru a doua oară în trei săptămîni sudul Poloniei, estul Slovaciei şi nordul Ungariei depăşeşte şi cele mai pesimiste temeri.

Peste 20 de morţi, 30 de mii de sinistraţi şi pagube de miliarde de euro - aşa arată situaţia la zi în sudul Poloniei, unde râul Vistula a ieşit din matcă în mai multe locuri, inclusiv în zone care abia-şi reveneau după inundaţiile din luna mai. Situaţia cea mai gravă se înregistrează în oraşul Sandomierz de la poalele munţilor Tatra, unde o parte a barajului a cedat, expunând unui pericol major mii de oameni. Premierul Donald Tusk a anunţat că planurile de reconstrucţie în zonă trebuie, deocamdată, amânate.

În nordul Ungariei, noul val de inundaţii a sinistrat peste 2.000 de oameni, în mai multe localităţi. Câteva case au fost luate de ape. Problema se agravează inclusiv la Budapesta, unde muncitorii construiesc baraje de nisip pentru a proteja de apele Dunării insulele Margit şi Obudai - unde are loc celebrul festival Sziget.

În Slovacia, premierul Robert Fico a anunţat un ajutor imediat de 25 de milioane de euro pentru zonele cele mai afectate de inundaţii. Apele au ajuns în Kosice, al doilea oraş al ţării, unde aproape 2000 de oameni au fost evacuaţi în ultimele două zile.

Ceea ce îngrijorează la fel de mult e prognoza meteo, care anunţă că ploile torenţiale vor continua în mai multe zone deja lovite de inundaţii pînă la sfîrşitul acestei săptămâni.

Sursa: Realitatea.net

Aici video:

Reacții: 
1 Comment
  1. Valens Said,

    http://valensstar.blogspot.com/#

    Posted on 8 iunie 2010, 02:51

     

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com