.

Cod galben de caniculă în toată ţara!

Publicat de Criss miercuri, august 11, 2010

Meteorologii au anunţat vreme caniculară în aproape toată ţara, în acest weekend. De asemenea, indicele de confort termic va depăşi, în unele zone ale ţării, pragul critic de 80.

"Până vineri vom avea temperaturi de cel mult 35 de grade, însă de vineri acestea vor putea ajunge până la 38 de grade. Şi indicele de confort termic va fi ridicat, atingând pragul critic de 80. Probabil canicula se va răspândi treptat, dacă la început zonele vizate vor fi cele din sud-est şi sud-vest, ulterior canicula se poate extinde în toată ţara", a declarat pentru REALITATEA.NET meteorologul de serviciu, Meda Georgescu.

Vreme caniculară, cu temperaturi ridicate şi indice de confort termic peste pragul critic, va fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, local în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte, mai precizează ANM.

Meteorologii avertizează părinţii să nu îşi plimbe bebeluşii în cărucioare în aceste zile, deoarece temperatura de la sol este mult mai mare.

"Este de preferat ca părinţii să nu-şi plimbe bebeluşii în cărucioare, deoarece temperatura de la sol poate fi cu 10-15 grade mai mare, astfel bebeluşii respirând un aer încins", a adăugat meteorologul de serviciu.

Apa Mării Negre a ajuns la temperaturi record de 30 de grade

Potrivit meteorologilor de la Centrul Regional Dobrogea au declarat că este o premieră, deoarece apa mării nu a mai atins niciodată valori 29 - 30 de grade Celsius, potrivit ziarului Adevărul.

"Sunt trei zile consecutiv de când apa mării are valori de 29 - 30 de grade Celsius la toate staţiile de pe litoral. Până la sfârşitul săptămânii marea, se va menţine la aceste temperaturi record, urmând ca de luni, 16 august, să se constate o uşoară răcire“, a declarat meteorologul Vasile Torică.

Sursa: Realitatea.net

Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com