.

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat că de luni canicula va reveni în forţă, cu temperaturi de peste 35 de grade, adăugând că 2010 este cel mai cald an din istorie.

"Joi, 5 august, vor mai fi ploi în vest, dar nu scăpăm de căldură. De luni, aproape sigur vom da iar avertizări pentru că revine canicula în forţă şi va dura până în 23 august", a declarat la Realitatea TV directorul general al ANM, Ion Sandu.

El a mai spus că anul 2010 este cel mai cald an de până acum, cu temperatură medie globală de 16,2 grade, iar acest lucru va duce la o frecvenţă mai mare a fenomenelor meteo extreme.

"Violenţa fenomenelor extreme meteo va fi din ce în ce mai mare. Cu cât temperatura medie globală va fi mai mare, cu atât violenţa va fi mai mare. Ce înseamnă violenţă? De exemplu, astăzi avem atenţionare de caniculă în unele zone şi în vest avertizare de furtuni", a mai spus Ion Sandu.

Ion Sandu a explicat că aceste schimbări climatice înseamnă creşterea temperaturii medii globale, iar odată cu creşterea temperaturii medii globale apar şi dezechilibre care trebuie eliminate din sistem. Iar aceste eliminări se fac prin precipitaţii.

"Cantitatea aceasta mare de precipitaţii de la noi şi nu numai este compensată de seceta din Rusia. Dacă există o cantitate mare de vapori de apă într-o zonă, în alta trebuie să fie secetă. Este un echilibru", a adăugat Ion Sandu.


Se pare ca nu vom scapa de canicula inca 2 saptamani de zile, iar partea afectata va fi aceeasi ca si pana acum, adica sud-estul Romaniei (Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sud-estul Moldovei), cu temperaturi care vor depasi in unele locuri chiar si 37 grade C. Toate aceste fenomene sunt datorate schimbarii climaterice globale, si datorita faptului ca "mai marii natiunii mondiale" nu inteleg nevoia de interventie rapida pentru a evita cresterea poluarii pe glob si subtierea stratului de ozon. O sa ajungem peste ceva timp la niste schimbari majore la care nu ne asteptam pana acum. Se pare ca SOARELE s-a trezit din nou in aceasta perioada si nu se lasa pana nu ne va parjoli.

Ca un sfat, consumati minimun 2 litri de lichide pe zi (preferabil apa plata, sau minerala, fara sucuri si mai ales alcool), si nu iesiti din casa in intervalul orar 11 - 16, deoarece in acest interval de timp soarele va arde cel mai tare, iar daca totusi iesiti sa nu uitati sa va acoperiti capul cu o palarie sau o sapca si sa aveti la indemana pe tot timpul traseului vostru o sticla cu apa pentru hidratare. Succes, si sa trecem cu bine peste toate aceste incercari.

by Criss


Reacții: 

Totalul afișărilor de pagină

Feed

Powered by Descopera Travel

dictionar-roman.com